top of page
over-mij.png

Welkom op mijn website

Ik heb zoveel plezier in het werken met klei, dat ik anderen hiervan wil laten meegenieten.

Ik ben Ans Hendriksen, geboren 19 augustus 1950 in Nijmegen. In 1967 ben ik begonnen met boetseren bij het cultureel centrum de Lindenberg in Nijmegen. Aansluitend ben ik een aantal jaren bezig geweest met model boetseren en heb privé-lessen gevolgd in Elst.

 

Ik werk met chamotte klei, grof of fijn. Klei is gewillig, laat zich gemakkelijk bewerken en de variaties zijn overvloedig. Ik werk graag met mijn handen en het is een uitdaging te zoeken naar wat maakbaar en haalbaar is. De grenzen worden steeds verlegd, de uitdagingen eveneens. Momenteel ben ik op zoek naar de interactie. Een boodschap overbrengen, iets uitstralen; twee of meer beelden samen geven dit mooi weer.

Ik heb geen zoektocht, geen missie, geen doel, het enige wat ik wil is van klei iets creëren. Vond ik het vroeger al mooi als een beeld gebakken was, nu beschilder ik ze. Dan spreekt het meer en geeft het beeld een mooier aanzien. Hiervoor gebruik ik acrylverf.

 

Kijk rustig rond. Heb je belangstelling voor één van de beelden, laat het even weten via het contact formulier. Wil je voor jezelf iets laten maken, dat kan ook. Laat het weten en dan komen we er samen wel uit. Ik heb sinds augustus 2020 een nieuw atelier "KleiGoed" gevestigd in de Molenhoek. Mocht je beelden willen zien,. kom gerust eens langs. Bel even of ik aanwezig ben.

bottom of page